top of page

5 tips for å komme i gang med eteriske oljer

1) Bli kjent med oljene gjennom bruk

 

Kjenner du at du blir overvelda av all informasjonen som finnes der ute? Først og fremst: Stol på intuisjonen din.  

 

En enkeltolje kan brukes på mange forskjellige måter, så bruk en kombinasjon av intuisjon og research for å finne ut hvordan du kan bruke akkurat dine. Typiske bruksområdet er å lukte på de direkte fra flaskene, i massasje,  diffuser, mat og drikke, kapsel eller i badekaret. 

Det går med store mengder plantemateriale for å produsere små mengder, svært potent eteriske olje. Jeg synes derfor det er fint å vise de edle dråpene respekt. Dette kan se ut forskjellig fra person til person, men for meg kan det bety å sende en takknemlig tanke til all energien som er lagt ned for at jeg skal kunne nyte oljene. Det kan også være fint å bruke de med tilstedeværelse og en intensjon. 

 

2) Lytt til intuisjonen din

 

Øv deg på å bruke intuisjonen din gjennom oljene. Kroppen din vet godt hva den trenger, din jobb er bare å skape rom for å lytte til den. Noen oljer kan også brukes for å komme bedre i kontakt med intuisjonen din, så her kan oljene og intuisjonen din virkelig styrke hverandre. 

Eteriske oljer.png

3) Verktøy for indre vekst

Eteriske oljer er fantastiske verktøy for å deg støtte gjennom alle livets faser og prosesser. De har en unik evne til å hente frem følelser som til daglig ikke er tilgjengelig for oss. Følelser vi har gjemt unna fordi de var for vonde å kjenne på.

 

Men følelsene våre er egentlig våre aller viktigste verktøy for å navigere gjennom livet. De forteller oss hva som er riktig for oss og hva som ikke er det. De er der for at vi skal høre på hva de forteller oss, la de lede vei og forløse de. Men så mange av oss har aldri lært å forholde oss til følelser på denne måten. Vi har lært at det er skamfullt å ha for mye følelser, og vi har gjemt de langt, langt bort.

Eteriske oljer bærer med seg dyp plantevisdom, og hjelper deg å hente frem igjen følelsene dine så du kan gi slipp på de.  Så de ikke blir store, vonde blokkeringer som hindrer oss i å leve det livet vi er ment til.

Det kan derfor være fint å bestemme deg for et området i livet ditt du vil fokusere på, for eksempel egenkjærlighet, spontanitet, tilstedeværelse eller å roe helt ned, og så finne oljer som kan støtte dette.

 

Det finnes mange fine bøker om nettsteder om eteriske oljer, men min favorittbok er Essential emotions (11th ed.).

4) Velg kvalitet

Hvis du vil bruke eteriske oljer som et verktøy for indre vekst, anbefaler jeg å velge den høyeste kvaliteten. Oljer av dårlig kvalitet kan i beste fall ikke gi dårlig, eller ingen virkning, og i verste fall virke mot sin hensikt og være skadelige.

Bruk oljer du er sikker på er av topp kvalitet, og se på de som en investering i deg selv og din fysiske og emosjonelle helse. Se også på de som et verktøy for å komme deg videre på din reise. Eteriske oljer er essensen av medisinplantene vår, og noen få dråper er nok til å gjøre en forskjell. De er uten tvil verdt investeringen.

Jeg har valgt å bruke doTERRAs eteriske oljer fordi de er rene og av høy kvalitet, og de har vært helt essensielle for min reise på vei mot et hjertestyrt liv i frihet og i tråd med mitt hjerte og intuisjon. Det har derfor vært helt naturlig for meg å også jobbe med doTERRA og å hjelpe andre å finne oljene deres. Det er et selskap jeg er skikkelig stolt å være en del av, og som tar etikk, økologi og renhet på alvor, og som skaper rene kvalitetsprodukter.

 

Hvis du også har lyst til å investere i dine egne eteriske oljer fra doTERRA, kan du gjøre det gjennom meg. Da får både du og jeg fordeler.

 

bottom of page